En viktig ingrediens i livet är vänskap

Vänskap.jpg

Nytt år kan inte börja bättre. Nya recept, nya tankar och nya smaker. I dag sitter jag och planerar smaker på praliner inför Alla hjärtans dag men också godsaker till olika dessertbeställingar framöver.

Hur ska jag kunna välja när det finns så mycket gott. Jag är svag för vår-smaker just nu men inser nu att när det är vinter så kanske det är andra smaker som man ska passa på att njuta som apelsin, mandel och kardemumma. Får nog bjuda över några grannar som provsmakare.

Jag såg en mycket intressant intervju på Tv4 om hur vi kan leva i 150 år. Det var hjärnforskaren och läkaren Mouna Esmaeilzadeh, som berättade så hoppfullt. En av de viktigaste hälsofrämjande ingredienserna i livet, är vänskap. Att umgås mycket med vänner, är otroligt hälsofrämjande. Att också ha kul och vara mer optimistisk var också väldigt viktigt, samt att ha lagom med sömn mm. Men det slående var just att det finns många hälsovinster i vänskap/familj och ett socialt liv. 

Så nu vet jag hur jag ska klara denna vinterkyla... genom vänskap, familjeliv och några goda desserter såklart. Efter dagens test och tillverkning av nya godsaker, så blir det nog att kolla med några grannar om de kan tänka sig att komma över en kväll och provsmaka.


Ulrica Grahl