Gul+bubbel.jpg

OM MIG

Jag heter Ulrica Grahl, driver företaget Choklad för själen. Jag bor i Upplands Väsby med min familj. För några år sedan fyllde jag äntligen fyllt 50 år, har en stor passion för livet och choklad, men jag har också många andra saker som fyller mitt liv. Min familj och min man som är min klippa. Älskar att njuta av livets alla godsaker såsom spontana härliga middagar med våra vänner, inredning och trädgårdsfix. Gillar att lyxa till en vardagskväll med dessert och bubbel men också att pausa livet med en fikastund med en vän eller en promenad vid Norrviken.

Det finns inget jag tycker så mycket om som att ha fest. Jag hittar alla möjliga anledningar att fira eller partaja här hemma i vårat hus. Allt från disco, höstfest, disneymaskerad, julgransplundringar, pajfest på altanen, grillfest, musikaliska nostalgikvällar och nätverksträffar. Jag är verkligen helt förälskad i människan och det finns inget som fascinerar mig så mycket som allas våra underbara olikheter och likheter. Skulle jag någon gång framöver bredda min verksamhet så vore det i så fall en självklarhet för mig att bli en härligt inspirerande festfixare men jag drömmer också om att starta restaurang på övervåningen.

En viktig sak för mig är att träffa vänner i mitt nätverk och inspirera varandra till mod. Jag gillar verkligen att prata om mod och framtidstro eller lockas i tanken att bli modigare eller inspireras, i det lilla och stora, busa till vardagen ibland och växa som människa. Jag är en mycket social människa men uppskattar också tystnad och filosofiska tankar om livet.

En ny passion för mig är vårat lilla sommartorp som finns på Öland där det är väldigt avskilt och lantligt. Total tystnad förutom tupparna och kossorna. Lyxen i färska grönsaker och råvaror från gårdarna intill. Stjärnklar himmel att njuta av på nätterna och att på dagarna få laga mat utomhus, kickade igång en ny sida hos mig, som jag verkligen gillar. Spännande tid framöver så får vi se vad detta leder till.

Har du själv idéer och funderingar om choklad, fester, reportage, mod, matlagning och pralintillverkning, så hör gärna av dig så ses vi på en fika hos mig.