Ljuvlig lakrits

lakrits-blogg2.jpg

I dag står jag och kokar lakritskola. Doften går inte att beskriva, helt ljuvlig. Jag ska vara med på Lakritsfestivalen på Annexet, Globen om en vecka 21-22 mars. Ska bli så kul. Jag säljer då praliner, choklad och formar med tillbehör i min monter. Pralinerna ska givetvis vara med lakritskola men också vårig passionsfrukt och en klassiker, Whisky. Samtidigt som lakritsfestivalen är det Glassfestival i samma lokal. Det kommer bli en toppenhelg. I dag ska jag testa att göra en praliner med lakritskola och hallon. Känner redan att den kommer att bli galet god. Jag ska också göra ett prov av chokladkladdkaka och lakrits. Det kommer bli en spännande och god dag idag med massor av provsmakning i köket.

Jag har verkligen ett toppenbra recept på lakritskola som jag älskar. Man kan ha den som fyllning i en god pralin men också på en tårta eller på en chokladmousse. Gillar du lakrits så kommer du att ha svårt att motstå att äta den rakt ur kastrullen.

Trevlig helg och hoppas att vi ses nästa helg på Lakritsfestivalen! http://www.lakritsfestivalen.se/

Lakritskola

  • 3 dl grädde
  • 3 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 1 påse turkisk peppar karmameller
  • 1 krm salt
  1. Blanda grädde, socker, sirap, smör och en påse turkisk peppar i en tjockbottnad vid kastrull.
  2. Låt koka upp under omrörning.
  3. Koka därefter kolan på medelväme utan lock tills termometern visar 115-118 grader.
  4. Låt nu kolan står framme i rummet 4 timmar tills den är helt rumssval innan du spritsar ner den i pralinskalen eller på en dessert. Om kolan är för varm smälter pralinskalen eller chokladmousset så ha tålamod att vänta. Du kan också hälla upp kolan i formar och Dekorera med ett par saltflingor eller lakritspulver.