Härligt besök av en av Sveriges största bloggare

alexandra och jag.jpg

Jag älskar att träffa nya människor och hitta nya vänner som på Chokladfestivalen i höstas. Då träffade jag härliga Alexandra Nilsson och Andreas Hellmers, som kom förbi min monter. Vi pratade choklad och godsaker, kollade min bok och pratade kvinnlighet och mod. Så trevligt att det gjorde att vi haft kontakt sedan dess. För några veckor sedan bestämde vi en kväll med pralintillverkninig med Alexandras familj hos mig, och i går var det dags.

I går hade jag en fullspäckad dag då först 13 jättetrevliga tjejer kom på pralintillverkning med tapas lunch och busigt bubbel. En superrolig anledning att träffa sina vänner är att boka hos mig. Just detta att få träffas och äta gott och göra något roligt tillsammans blir alltid succé. Så mycket skratt och prat och stor glädje att packa sina fina praliner i askar och ta med sig hem

Lite senare på kvällen kom Alexandra och hennes kille Andreas, mamma Barbara och Alexandras supersöta lillasyster. Så mysiga och hjärtliga. Vi startade med tapas och bubbel på övervåningen. Pratade choklad, om Alexandras blogg/youtube och hur livet är för oss alla. De filmade och fotade allt, och jag fick lära mig många saker om Instagram och sociala medier. Så intressant!

Efter en stund gick vi ner till min chokladverkstad och tillverkade praliner tillsammans. Massor av skratt och bus fyllde kvällen med väldigt mysig stämning. Dom fick göra en kaffetryffel som de dekorerade med glitter och hjärtan. Tjejerna verkligen älskade detta med strössel och glitter så de maxade allt. Vi gjorde också praliner från grunden, tempererade choklad och kokade supergoda fyllningar, ganache, som vi smaksatte med Alexandras favoritsmak, mandel och vanilj. Det blev supergott!

Så kul att de fotade och filmade, mycket lärorikt för mig. Eftersom jag var mitt i chokladvärlden med kladd och choklad så kom min kompis Mattias Cederlund också förbi en stund och fotade bilder som du ser här på min blogg, som Alexandra också säkert använder tillsammans med alla sina egna foton. Nu ska jag verkligen lägga ner lite extra energi på att fota mer framöver. Fick så många bra tips under kvällen! Kvällen avslutades med att det ringde på dörren och min man kom hem från golfresa. Som jag längtat efter honom. Han hade inte tidigare träffat Andreas och Alexandra så det blev mysigt. Världen är liten då vi förstod att vi hade många gemensamma vänner, det hade vi inte pratat om tidigare. Åh vad jag älskar alla dessa trevliga möten med nya vänner, så berikande. Ser redan framemot nästa gång vi träffar dessa godingar.

Ska blir superspänannde att kolla filmen på Alexandras youtube kanal i kväll från gårdagens chokladchock och bus. Är du nyfiken så kolla gärna här . Klicka här för att komma till Alexandras kanal. På hennes blogg hittar du redan massor av bilder och härlig text från gårdagen. Bloggen

Välkommen att besöka min nya youtube kanal Choklad för själen. Där kommer du hitta massor av receptinspiration i chokladens värld framöver.

Alexandra gjuter pralinskal

Alexandra gjuter pralinskal

alexa jag.jpg
Alexandra filmar sin Andreas

Alexandra filmar sin Andreas

Självklart njöt vi av chokladdoppade jordgubbar, pralinklubbor och kaffe undertiden

Självklart njöt vi av chokladdoppade jordgubbar, pralinklubbor och kaffe undertiden

En kväll fylld med skratt

En kväll fylld med skratt

Chokladspa

Chokladspa

alex chokl.jpg
Ulrica Grahl