Välkommen på Chokladfestivalen

chokladfestival.jpg

Äntligen slår dörrarna upp till årets Bak & Chokladfestival. Som vi längtat. Det blir fantastiska dagar med Årets konditor, Årets pralin och kladdkakerace. 6-9 oktober på Stockholmsmässan. Du kommer kunna lyssna på intressanta profiler som föreläser om choklad och det söta i köket. Gå in i Baklabbet och få baka tillsammans med härliga tv-personligheter eller kanske gå förbi Marsipanskolan där du får lära dig att modelera i marsipan. Många smaker och idéer som blåbärssmak på en drake eller kanske päron och lakritssmak på en krokodil. En inspirerande helg. Samtidigt som chokladfestivalen är det Hem & Villa-mässan som också är fyllt av idéer och inspiration.

Den sista veckorna har jag testat smaker och mixtrat med mina recept, smakat och fixat.  Nu har jag tillverkat ljuvligt goda praliner med riktigt godafyllningar. Jag tycker att det är viktigt att använda de bästa råvarorna så att smakerna kommer fram på ett ovanligt gott sätt. Många olika praliner och smaker som, rabarber och mjölkchoklad i en vacker liten bärpralin, randig mörk pralin med flingsalt och lakrits. Fireball-pralinen var en självklarhet efter förra årets succé, likaså Amarula med rostad kokos. Sen har jag både salted caramel, passionsfrukt och svartvinbär mm. Mums!

Du kommer också hitta choklad för bakning och pralintillverkning, eller bara att äta av direkt ur påsen :) Fina förkläden från NyttaDesign och coola pralinformar. Självklart finns ett berg av mina goda pralinklubbor också i motern, för dig som är akut sugen på något gott till kaffet redan när du går runt bland montrerna.

Det viktigaste för mig dessa dagar är att berätta om min passion i chokladens värd, att jag gärna önskar att fler ska lära sig göra praliner hemma i sitt vanliga kök. Det brinner jag för, och jag älskar att prata recept och dela med mig av mina idéer och recept. Vi kommer att berätta om mina pralintillverkningar som vi har för privatpersoner och företagsevent, inspirera att ta hand om personalen på arbetsplatsen på ett roligt event då man får tillverka praliner, äta choklad, packa allt i askar och ta med sig hem. Så rolig stund i chokladens värld.

Hjärtligt välkommen att besöka min monter B01:11

Vi ses!

Ulrica

 

UncategorizedUlrica Grahl