Vackra goda äppelrosor

äppelros.jpg

Dessa bedårande vackra äppelrosor med aprikosmarmelad är en fröjd för ögat men också jättegoda. En av mina grannar i området gjorde dessa i vintras och la ut en bild på Instagram. Jag har nu äntligen testat att göra dessa godsaker och det var inte alls så svårt som det såg ut. Just nu vill jag verkligen ha många sommarsmaker. Jag har denna gång fyllt med aprikosmarmelad, men det är riktigt gott att riva i mandelmassa också. Det går utmärkt att göra detta som paj också. Gör då pajskal och fyll med lemon curd eller kolasås. Ställ dessa vackra äppelrosor tätt uppe på.

Det är verkligen sommarsmakerna man vill åt just nu. I dag är värmen tillbaka och solen skiner så jag passade på att luncha utomhus. Det var så skönt att se blå himmel och all grönska. Gjorde att jag fick lite hopp. Har verkligen känns mig påverkad av kylen nu de sista veckorna när man är så supersugen på soliga dagar och mysiga sommarkvällar. I morgon ska jag bjuda på dessa godsaker när vännerna kommer över på fika på eftermiddagen.

Äppelrosor

2 röda äpplen saft från 1/2 citron 3 msk aprikosmarmelad 2 plattor smördeg 1 msk mjöl ev kanel florsocker

(Dubbla receptet om du önskar fler än 6 rosor)

Klicka här och Kolla denna film så får du se hur enkelt du tillverkar dessa godsaker