Undanstoppade drömmar och lite verklighet

first-step.jpg

Några av oss kanske tänker vem är jag egentligen? I bland glimrar vi till och känner, så här vill jag vara. Om vi tänker efter noga, så vet vi vem vi vill vara, eller vet vi det? Har vi glömt bort det under livets resa. Din livsresa kanske inte blev som du tänkt, eller så är du riktigt nöjd och glad. I bland omedvetet påväg någonstans utan mål. Det är ibland svårt att sätta ett mål för sitt liv, och till och med ett mål för den närmsta veckan.

En dröm kan vara enklare. En dröm är ibland en dröm, som man kan lägga undan, längst ner i byrålådan, och låtsas att den aldrig funnits. Ingen annan behöver få reda på att den finns. Nej, lyft fram drömmen eller din längtan i ljuset. Skriv den på en lapp och sätt på kylskåpet, eller köp en vacker bok, och skriv dina önskningar och drömmar, stora eller små, som ligger i dvala. Livet pågår just i dag.

Jag lyssnade på en föreläsning för ett tag sedan, då en man sa lite poetiskt, "Alla går havande med en bättre version av sig själv". Dom orden brukar jag påminna mig själv om. Kan visserligen uppfattas som stressande, men jag vill se det som hoppfullt och busigt spännande. Vi människor är så fantastiska och vi har alla, en fantastisk styrka inom oss.

I dag ska jag blunda en liten stund och tänka på….. ingenting. Jag känner lockelsen i att vara mer närvarande men också lite busig och mer av mig själv. Lite som ett hoppfullt liv tillsammans med mig själv, vänner och närmaste familjen. Känner hur det redan spirar i själens djup av längtan till ett mer rikare liv. Vem vet, jag kanske hittar min undanstoppade dröm? Hur som helst vill jag ta små, små steg i letandet.  Jag vill öva och testa, det kanske funkar. Då blev drömmen ingen dröm utan en verklighet.

UncategorizedUlrica Grahl