Ulrica på torpet

Björnbär-på-torpet-e1533891862320.jpg

Denna sommar jag jag tillbringat mycket tid i vårat torp på Öland. Ett litet hus som är över 100 år gammalt och fantastiskt charmigt. I midsomras fixade vi ett utekök som vi sannerligen haft stor nytta av just denna sommar. Vem kunde ana att det skulle bli en så fin sommar. Bonden vi bor bredvid säljer grönsaker från egen skörd. Ett skafferi på gården med ett rum som är som en godisaffär. Allt från potatis, bönor i alla dess färger, betor och vackra poklabetor, sallad, svartkol, mangold och massor av annat gott. Det är väldigt charmigt att handla där, och att sedan få laga maten utomhus vid kohagarna är lyx för mig.

Det föddes en tanke hos mig i våras att filma lite goda recept. Jag har ännu ingen utrustning förutom mobilen och ingen erfarenhet av film, men massor av goda recept och idéer, så nu under sommaren har jag helt spontant och utan manus filmat lite. Pirrigt men kul. Gav helt klart mersmak, så efter sommaren blir det mer men från mitt chokladkök. Superkul!

Om du vill kolla mer vad jag gör för godsaker så är du välkommen att följa mig på Instagram Choklad För Själen

Här kommer ett provsmak på en av filmerna då jag lagar Vaniljpannacotta med björnbärskomptt

 

UncategorizedUlrica Grahl