Tack för all uppmuntran, Ni är underbara!

DSC_7451.jpg

Tänk att nu är det äntligen sommarmånad. Rabarbern har kommit upp och jag har skördat för första gången i år. Gjorde självklart en rabarberpaj och bjöd över ett gäng vänner på altanhäng. Supermysigt! På Sandavägen står Sandagubben och säljer Svenska jordgubbar, det känns sommar på riktigt att enligt tradition köpa härliga jordgubbar till fikastunden på nationaldagen.

I torsdags fick jag tillbaka min bok på pdf, från förlaget och layouterna. Så galet kul att se vad dom skapat av mina ord och bilder. Att höra av Linus på förlaget, att dom är supernöjda med mitt material gör mig väldigt glad. Nu är det dags för mig att korrläsa en sista gång innan den går till tryck om några dagar. Det känns overkligt att efter lång tids skrivande, provsmakande, mumsande, provbakande, fotobakande, insamlande av marmorskivor, träbitar, tyger, skålar, fat och annan rekvisita till fotograferingen, äntligen få se allt sammanställt i en bok.

Känner mig stolt att jag skrivit recepten och stylat alla bilder själv. Byggt en egen liten studio i vardagsrummet, där sedan min fantastiskt duktiga fotograf Sebastian, lyckats fånga in min önskan om en så där onödigt härlig känsla, av begär till choklad i bilderna. Jag kan inte se mig mätt på detta.

Jag måste erkänna att jag får lite hjärtklappning när jag nu planerar release och PR för boken. Jag har aldrig gjort något liknande förut utan endast levt i min lilla chokladvärld. Nu skuttar jag ut ur min bekvämlighet och försöker hitta på nya sätt att göra reklam för varumärket Choklad för själen av Ulrica Grahl. Googlar och försöker tänka ut hur jag ska gå tillväga. En sak är säker att många med mig gillar av att njuta av en godsak till kaffestunden eller att pausa vardagen några minuter med en god chokladbit, och tur är det. Känns att jag valt rätt innehåll på recepten.

Att från receptidéer till att ha gått runt och pratat med bokhandlare och olika förlag, om hur jag, som inte är en tv-kändis skulle kunna ge ut en egen receptbok, har verkligen gjort mig lite mer modig. Med resultatet på min dataskärm så känner jag mig väldigt nöjd och trygg, i att alla som gillar choklad kommer att älska min bok. Mums!

Måste säga att mina underbara kunder är verkligen supportande i allt detta. Skickar mig fina uppmuntrande mail och sms. Tack alla, det betyder jättemycket för mig. Ni är underbara! Release kommer att bli på flera ställen både för er kunder, men också tidningar, matbloggare och vänner, både i Stockholm och Upplands Väsby. Men även i Djursholm och Uppsala mm. Om ni önskar komma och fira tillsammans mig mig är ni välkomna att maila in er intresseanmälan ulrica@iderika.com så kommer en inbjudan.

I dag blir en dag med chokladdoppade jordgubbar och mascarponne. Jag ska njuta av en promenad och sedan läsa vidare om det smugit in sig något fel i mina texter.

Sommarkram till er alla!