Smygjul

paket-hjärta.jpg

I dag så sitter jag och skriver några fler recept på julgodis och nya fyllningar till praliner inför advent och jul. Alla dessa underbara smaker. Bara att tänka på allt gott gör att jag nästan känner dofterna komma smygande.

Jag erkänner att redan smygstartat julen. Köpt ett par julklappar till barnen, druckit lite glögg, lyssnat på julmusik, gjort en fudgekola med pepparkakssmak. Julen smyger sig närmare och jag kommer att lägga ut goda recept framöver. På mina event och pralintillverkningar så pratar vi redan jultips och julsmaker i det söta köket. Hur man får till en bra fudge eller en julpralin.

Jag vet inte riktigt varför jag älskar detta med adventstid och jul men jag ser verkligen framemot denna tid av tända ljus, dofter och mys. Kanske är det så att jag som är så social, känner att hela mitt sinne skuttar till lite extra när jag vet att jag kommer träffa många vänner på julmys och glögg, att jag kommer stå i köket tillsammans med familj och vänner flera kvällar och tillverka julgodis, lyssna på julmusik och bara få lite härlig tillsammanstid. Men det är nog så att det är ju egentligen inte själva julafton som är det allra viktigaste för mig, utan mest tiden innan med alla dessa mysiga stunder.

Jag köpte faktiskt färdig papparkaksdeg härom dagen, och ser framemot att baka papparkaksgummor att hänga i mina fönstren. Denna tradition brukar jag göra med en granne jag hade  när vi bodde i Sollentuna och nu har vi återigen tagit upp det som en tradition. Men jag ser också framemot att pynta huset. Jag brukar alltid göra det helgen före 1:a advent så att jag får njuta lite extra. Fick jag välja skulle jag göra det redan nu….. men min kära familj skulle nog inte uppskatta det lika mycket som jag.

I kväll, efter att jag jobbar klart, så blir det nog lite glögg & pepparkaka med ädelost och en liten pralin med lilla gubben och några tända ljus.

Foto: Frida Schöld

UncategorizedUlrica Grahl