Smoothie med jordgubbar och vit choklad

Smoothie2.jpg

I dag gick jag ner till sjön med sonen William, för att bada och svalka oss lite. Han hade tjatat ett tag att vi skulle gå ner, men jag höll på i trädgården och rensade ogräs. Till slut så gick vi. William tog sin handduk över axlarna och var redo att gå ner. Han sa tydligt och klart "mamma du vet att du också måste bada. Du och jag ska bada och hoppa från bryggan. Du ska inte stå och kolla bara" .... Ja ja sa jag till honom, som något slags tveksamt löfte. På vägen ner så tänkte jag, nej jag måste passa på att bada tillsammans med honom. Han är 10 år nu och vill av hela sitt hjärta att jag ska vara med honom och bada. Om några år så kanske det inte är så. Då kommer han kanske säga att det är bra om jag kanske inte kommer med. Jag tänkte, skärpning Ulrica... fånga detta lyxiga ögonblick. Njut av det du älskar mest i livet, att vara mamma.

Vi kom ner till sjön och jag badade, doppade ner hela huvudet och simmade tillsammans med honom och kände livet så tydligt. Det där livet som jag vill fånga NU. Livet jag vill leva, men ibland glömmer bort. Jag kände en så stor lycka i det enkla. I det superenkla i att gå ner med William några minuter och ta ett dopp i sjön. Tänk om jag hade missat detta fina ögonblick, detta fina sommarminne som jag kommer bära med mig i höst.

När vi kom hem så fixade jag några goda smoothie som vi satt och njöt av på altanen. Mina föräldrar var förbi oss i förmiddags efter de hade varit och plockat jordgubbar på självplock. Självklart så blev det en smoothie med jordgubbssmak. Ljuvlig gott! Det bästa med smoothie är att det går så snabbt att fixa i ordning och så blir det så somrigt gott.

  • 4 dl vaniljyougurt

  • 2 dl skivade jordgubbar

  • 1/2 banan

  • 2 tsk lime eller citronsaft

  • 50 g vit choklad

  1. Mixa alla ingredienser och här upp i glas och njut