Små kladdkakor med Nutellafrosting

nutellaka.jpg

I dag måste jag ha något onödigt gott. Jag är så galet sugen på godsaker. Jag kommer att stå hela helgen och tillverka praliner inför chokladfestivalen. Nu är det fullt ös i min chokladfabrik. Även fast jag blir impregnerad av chokladångorna så är jag sugen på något gott av choklad. Det är ju märkligt. Jag älskar choklad i alla dess former. Kollade in i mitt skafferi och såg att jag hade en burk Nutella så.... det blir kladdkaka i små formar med Nutellafrosting. I bland brer jag endast Nutella direkt uppe på de varma kladdkakorna men det är mycket godare om man blandar Nutellan med Philadelphiaost, smör och lite florsocker. När den lite syrliga osten blandas med den maxat smakrika Nutellan så blir det riktigt gott. Om det blir någon nutellafrosting över lägger jag alltid det i en liten burk och sparar att ha som pålägg till ett digestivekex på kvällskvisten.

Kladdkakor med nutellafrosting

ca 15 st

 • 100 gr smör
 • 2,5 dl strösocker
 • 1 msk sirap
 • 1,5 dl vetemjöl
 • 2 ägg
 • 4 msk kakao
 • 1/2 dl hackad mörk choklad

Frosting

 • 100 gr Philadelphiaost
 • 50 g rumsvarmt smör
 • 2 dl rumsvarm nutella
 • 1,5 dl florsocker
 1. Smält smöret i en kastrull
 2. Blanda ner alla ingredienser och rör om till en fin smet
 3. Häll i de små formarna
 4. grädde 170 grader i ca 10 minuter
 5. Ta ut och låt svalna
 6. Rör ihop rumsvarmt smör, osten, nutella och florsockret i en bunkte
 7. Ställ svalt ca 30 minuter
 8. Bred ut den goda frostingen på kakorna eller spritsa
 9. Dekorera omm du önskar med hackad choklad eller dekorationspärlor

 

UncategorizedUlrica Grahl