Rabarber och jordgubbskompott

kompott.jpg

Denna ljuvliga tid med rabarber och färska jordgubbar gör det enkelt att fixa desserter. Allt från jordgubbar och glass till en god rabarberpaj. På något sätt vill jag maxa denna tid, få den att stanna en liten stund och andas in sommaren som jag egentligen hoppas blir evig. På min lediga tid går jag gärna ut i trädgården och fixar med mina tomatplantor eller sitter på altanen och njuter en stund av fågelkvitter sent på kvällen. Det är precis som att jag omedvetet dras utåt och gärna vill ta en extra promenad nere vid kohagarna eller kollar in grannarnas vackra honungsros som bara blommar i några dagar till.

Jag har äntligen fått mina rabarberplantor att bli stora, så jag skördade ett stort fång förra veckan och det är redan på väg upp nya. Coolt. I går kokade jag iordning en rabarber och jordgubbskomoptt som jag ska ha uppe på en vanilj och vit choklad-pannacotta i kväll. Våran son har sin klass avslutingsmiddag på våran altan i kväll med hela klassen och fröknar, och till desserten kommer alla föräldrar. Så vad passar bättre i skördetid än rabarberpaj & vaniljsås och en liten god pannakotta med rabarberkompott. Enkelt att fixa i ordning när man är väldigt många personer till dessert, sånt gillar jag. Inget krångel bara goda smaker.

Denna kompott av rabarber och jordjubb med vanilj är också supergod tillsammans med en röra av Philadelphiaost och värsterbotternost. Mums!

Njut av era rabarber och sommarkvällen!

Rabarber och jordgubbskompott

  • 600 gr rabarber

  • 200 gr jordgubbar

  • 1 dl vatten

  • 1,5 dl socker

  • 2 krm vaniljpulver

  1. Rensa och dela rabarbern i centermeter stora bitar.

  2. Lägg alla ingredienser i en kastrull

  3. koka upp försiktigt och låt småkoka i ca 15 minuter

  4. Rör om då och då

  5. Servera med lite glass eller uppe på en pannacotta

Dessert, SommarUlrica Grahl