Pralintillverkning som företagsevent

Iderika_05.jpg

Att mötas i dörröppningen av förväntansfulla blickar gör mig riktigt glad. Det är något väldigt speciellt, att få åka ut på företag och ha en pralintillverkning med deras personal eller kunder. Ett event som är mycket uppskattat.

Stämningen är alltid på topp redan från början, och flera av deltagarna brukar längta i flera dagar innan. Det brukar vara så när man vet att man ska få äta så mycket god choklad man bara önskar.

Jag säger alltid i början ”gå ut hårt, några av er kanske ger upp ätandet om en halvtimme, men flera av er har säkert övat hela livet på att äta choklad. Då kommer ni gilla denna stund”.

Vi brukar hålla till i en öppen yta med några bord, det behöver inte vara i ett kök. Jag har med allt som behövs, till och med frys om det inte finns. Man kan vara upp till 65 personer utan problem. Jag har då med personal som servar mig så att deltagarna slipper fixa med disk och sådant.

Stämningen blir alltid riktigt härlig. Massor av skratt och totalt avslappnat. Svårt att prata om det som tidigare hänt under dagen eller annat jobbprat, utan alla är helt upptagna och indragna i chokladens underbara värld. Det är kanske därför jag älskar detta med pralintillverkning på företag, det är något som händer... deltagarna får plötsligt något glittrigt i ögonen och bara trivs.

Under Pralintillverkningen får ni göra två olika sorter. Vi tempererar mörk choklad, gjuter i pralinformar och fyller dem med god ganache som vi smaksätter. Ni får också göra goda mjölkchokladtryfflar som vi rullar, doppar och garnerar vackert. Resultatet blir ljuvligt  goda praliner & tryfflar att ta med sig hem tillsammans med recepten. Ni får givetvis äta så mycket choklad ni önskar under kursen. Kursen pågår ca 2-2,5 timmar beroende på antal deltagare. Vi använder endast finaste råvaror.

Lyckan när vi slår ut pralinerna ur formarna, och alla får packa alla sorterna i varsin ask att ta med sig hem, är fantastisk. Alla får också recept på alla goda pralinerna, så att man kan göra detta hemma också i sitt vanliga kök.

Vissa företag bokar pralintillverkning till sommarfesten, kickoff eller julfest. Dag eller kvällstid. Många bokar som ett roligt och gott event för personalen som uppmuntran, eftersom det är ett event där alla är delaktiga, under glädje och skratt. En del har en mindre grupp, en speciell avdelning eller ledningsgrupp där dom vill hitta på något kul. Vissa har en heldag med jobbutbildning då jag kommer som ett gott litet inslag under dagen. Eftersom jag är flexibel så åker jag och far runt halva Sverige, Dalarna, Örebro och Nyköping, men mest runt Stockholm, Södertälje och Uppsala.

Att jag har gjort passionen till mitt yrke är riktigt kul, samt att jag hittat min unika nisch. Idérika är en av få företag i min bransch som både kan åka ut till företag och kunder för att hålla pralintillverkningar samt att bjuda in deltagarna till min egen lokal.

Jag ser verkligen framemot att få träffa många härliga människor framöver.  Hoppas du blir riktigt chokladsugen och vill att jag besöker just din arbetsplats.

Vi ses i chokladens värld!

UncategorizedUlrica Grahl