Pepparkakskola

pepparkakskola1.jpg

I morgon ska jag förbereda några godsaker till julaftons söta bord. Praliner, fudge och en underbar pepparkakskola. Den är min favoritkola just nu. När man kokar den doftar det jul i varenda hörn. Helt underbart! Försöker tänka på en sak i taget på lediga stunder, så här de sista dagarna innan jul. Men ibland blir det lite rörigt i huvudet så då fyller jag huset med julmusik så att jag får lite extra stämning, då går det som en dans och det känns så mycket mysigare.

Det blir att jag stannar upp lite då och då i alla förberedelser och funderar på hur jag egentligen vill ha julen. Julen för mig så så många saker, inte bara traditioner utan också en stund av återhämtning och lite stilla tid så att man får vila. Därför har vi som tradition att dagen innan julafton gå på bio kl 15.00 Då ska allt vara klart med klappar och julmat. Efteråt blir det en bit mat på stan. När vi kommer hem blir det att vi sitter i soffan och skriver rim till julklapparna. Skatt och lite bubbel. Då är det jul i huset Grahl.

Pepparkakskola

2 dl strösocker 2 dl grädde 1 dl ljus sirap 75 g smör 1,5 tsk papparkakskryddor (santa maria)

Blanda allt i en tjockbottnad kastrull. Koka kolan tills den är 120 garder eller gör kulprov. Häll upp i knäckformar. Mums!