Påsk och livslust

2015-04-01-17.48.39.jpg

Jag älskar att kolla våriga recept inför påsken. Det finns hur mycket gott som helst att laga i köket en helg som denna. Vad ska man välja? Här i huset Grahl har vi oftast ett ganska traditionellt påskbord med sill och lax, men desserten.... Det känns som att den är väldigt viktig. Det blir nog både god glass, påsktårta med god chokladfyllning och praliner så klart. Som fyllningen i tårtan gör jag en god ganache med kardemummasmak och på påsktårtan vill jag gärna ha små söta påskkycklingar. Jag brukar göra dom av marsipan. Köpa en färdigfärgad marsipan på mataffären och rulla till ett ägg och därefter trycka till näbb. Näbben brukar jag färga in lite med röd karamellfärg. I morgon kväll blir det lite extra pralintillverkning för min egen njutning. Ljuvlig rabarberpralin, passionsfruktspralin och en pralin med mjölkchoklad och kokos. Gillar också lite gott till fikastunden under ledighet så jag kommer nog att baka minicupcake. Dom är så söta att titta på och en lite god mumsbit till kaffet. Jag har egenplockade blåbär i frysen så det blir nog blåbärssmak och vaniljfrosting.

I dag skiner solen och vårkänslorna kommer smygande likaså smakerna. Fräscha friska smaker som blandas med underbar choklad. Desserter och härliga fikastunden ska prioriteras under påskdagarna, känner jag. Mitt eget val blir citronglasstårta med vit choklad medan en av mina vänner som kommer hit på fredag önskar sig mina goda vita citronpraliner. Han skulle nog bli riktigt besviken om det inte finns sånna på dessertbordet.