Nyårstankar och en enkel mug cake

mugca.jpg

Tänk att det är ett nytt år. Temat för mig detta år är att jag ska försöka vara en livsnjutare. Livet är så allvarligt ändå mellan varven så att det gäller att njuta i det enkla. Vi satt på nyårsafton och pratade om just det där att bli bättre på att njuta. Kanske sitta länge och äta en god middag en fredagskväll eller att kanske träffa vännerna oftare, på en enkel fika. Kanske ha mer familjetid och busa mer. Kanske gå i skogen mer eller lära sig något man tycker är svårt. Kanske göra mer långkok eller som i dag ställa sig och bara kolla ut på de vackra snöflingorna som långsamt dansar ner från himlen, nästan som i en film. Så där overkligt stilla och vackert.

Vid tolvslaget på nyårsafton så välkomnade vi det nya året. Någon sa "äntligen ett nytt år". I mitt nyårstal blickade jag tillbaka på året som varit för oss alla som satt där runt bordet. Ett sannerligen händelserikt år med både kärlek, tårar, skratt, glädje och sorg, precis som livet är. Någon hade fått nya vänner, någon hade förlovat sig. Någon hade mist sin bästa vän och saknaden är obeskrivlig och någon hade blivit farfar. Någon hade fått ett nytt jobb och någon hade blivit sambo. Någon hade gjort hole in one på golfbanan och någon hade sett barnen flyttat hemifrån. Vi hade alla fått vara med om ett fantastiskt bröllop och någon har kramat sina barn så där innerligt. Vi hade alla saker vi var otroligt tacksamma över, och vi har alla stor kärlek till varandra.

Alla av oss hade fått massor av medmänsklighet ingjutet i våra hjärtan, och alla av oss har nu större förståelse för olikheter och att vi alla måste hjälpas åt i världen. Vi ska verkligen vara rädda om våra hjärtan för där finns livet.

I dag när jag såg dessa vackra små snöflingor så ville jag bara sätta mig ner vid fönstret en lång stund. Jag gjorde mig en mumsig liten mug cake, satte mig ner och njöt. Att fixa en mug cake är prefekt om man är akut sugen. Tar bara 1 minut i micron, och man kan variera smakerna hur mycket som helst. Ta det du har i skafferiet. Jag tog mörk choklad, marshmallows-fluff och mandel.

Mug cake med mandel och marshmallows

 • 30 gr smör

 • 40 g mörk choklad

 • 1 ägg

 • 2 msk socker

 • 4 msk vetemjöl eller mandelmjöl

 • 1/2 tsk bakpulver

 1. Smält smöret tillsammans med chokladen i micron ca 30 sekunder

 2. blanda så att det smälter ihop

 3. Tillsätt resten av ingredienserna

 4. In i micron ca 1 minut

 5. Låt svalna ca 1-2 minuter innan servering