Nutellaglass

glassbild1.jpg

I dag har det varit riktigt gott här hos mig i köket. En glassdag på en vanlig måndag, känns underbart. Satt och funderade på vad jag gillar för glassmaker och då hamnade jag ganska snabbt i smaken Nutella. Våren lockar fram en längtan efter glass hos mig. I lördags var jag inne i Stockholm med min dotter. Hon ska gifta sig i augusti så vi kollade bröllopsklänningar. En dröm att få vara med och gå i alla dessa underbara butiker. Vissa klänningar ser ut som maränger och andra som glittrande, frostig glass. Hon provade och jag var ständigt tårögd i detta lyckorus. Vi gick givetvis också förbi Kungsträdgården och kollade på de vackra träden som nu börjat blomma. Fascinerande att se alla dessa människor som står och fotar dessa små fina rosa blommor, med den knallblå himlen som bakgrund. Ett fenomen. Många strosar sakta genom parken och glassköerna var väldigt långa. Våren är här.

Min familj älskar glass. Särskilt min man. Han är känd bland våra vänner att vara ett sant glassmonster. På en av våra semestrar åt han 9  kulor glass om dagen. Ja hjälpars, det har han fått höra sen. Hans favoritsmaker är choklad och jordgubb, medan jag är mer förtjust i hasselnöt och kola.

I dag blir det nutellaglass. Onödigt gott att bara äta nutella direkt ur burken visserligen, men eftersom att jag gillar kall, god glass så fick det bli både och. Jag gjorde en enkelt grundrecept som man kan smaksätta på många olika sätt. Blanda ner bär eller hackad choklad i smeten eller varför inte hackade polkagrisar. I nutellaglassen passar det utmärkt att smula ner maränger eller goda nötter i smeten innan frysningen. Glassen kyler du i frys eller gör den i en glassmaskin. Om du älskar  Nutella så kan man aldrig överdriva. Ta gärna i mer än det står i receptet. Jag tycker att om man äter en nutellaglass bör det vara en varm nutellasås till.

Nutellaglass

3 dl vispgrädde

3 ägg

1 msk vanlijsocker

2-3 dl Nutella

 

Varm Nutellasås

1 dl grädde

1 dl nutella

 

  1. Vispa äggvitor i en bunke till ett hårt skum
  2. Vispa grädde
  3. Vispa äggulor och vaniljsocker pösigt
  4. blanda äggulor och grädden
  5. Vänd försiktigt ner den vispade äggvitan i gräddblandningen
  6. Häll upp i form och frys ca 3-4 timmar
  7. Värm försiktigt grädde och Nutella i kastrull så att det blir en blank sås
  8. Servera glassen med den varma såsen

 

Njut!