Mörk härlig chokladfudge med torkade bär och nötter

torkade-bär-fudge.jpg

Kondenserad mjölk är verkligen en av mina favoritingredienser så här i juletid när jag gör julgodis. Det är smidigt att använda och blir alltid jättebra resultat. I lördags gjorde jag en mörk chokladfudge med torkade bär och nötter. Jag brukar skära fudgen och kola i bitar men denna gång skopade jag upp den i fina små formar. Det går att variera detta recept hur mycket som helst, marschmallow, torkade fikon, jordnötter, pistaschnötter eller kanske sönderklippta bilar eller skumtomtar.

  • 370 gr mörk choklad

  • 1 burk kondenserad mjölk

  • 25 gr smör

  • ca 150 gr Torkade bär och nötmix ICA

  1. Värm mjölken på låg värme i en kastrull

  2. Tillsätt chokladen och rör om

  3. Tillsätt smöret och låt allt smälta ihop

  4. rör ner bär och nötblandningen

  5. lägg i små formar

  6. låt stelna i rummet ca en timme