Möhippa -Ett minne för livet

möhippa9.jpg

Love is in the air! Bröllopstider nu under våren och sommaren. Jag har redan haft flera möhippor. Så roligt med alla dessa lyckliga, förväntansfulla och glada blivande brudar. Pralintilllverkning är verkligen uppskattat som aktivitet under en möhippa. En del möhippor är i min lokal och andra väljer att vara hemma hos någon av deltagarna. Det blir verkligen fantastisk stämning med massor av skratt och chokladfrossa. Humöret är på topp hos alla och chokladen gör sitt till. Choklad och kärlek hör ihop tycker många. Dessa ljuvliga endorfiner som ger oss glädje och lite lyckorus gör att alla blir riktigt nöja med möhippan. Många säger att det vill verkligen göra något tillsammans hela gänget, inte bara titta på när den blivande bruden tillverkar något. Att göra något ätbart tillsammans är verkligen kul. Ett minne för livet.

Samma sak gäller ju ett kompisgäng som vill träffas en vanlig kväll eller fira en födelsedag. Tillverka ljuvligt goda praliner tillsammans under några timmar tillsammans med sina vänner är så kul. Jag tar grupper upp till 65 personer. Inte bara i stockholms län utan också med 30 mils avstånd.

Under Pralintillverkningen får ni göra två olika sorter. Vi tempererar mörk choklad, gjuter i pralinformar och fyller dem med god ganache som vi smaksätter. Ni får också göra goda mjölkchokladtryfflar som vi rullar, doppar och garnerar vackert. Resultatet blir ljuvligt  goda praliner & tryfflar att ta med sig hem tillsammans med recepten. Ni får givetvis äta så mycket choklad ni önskar under kursen. Kursen pågår ca 2-2,5 timmar beroende på antal deltagare. Vi använder endast finaste råvaror, inga nötter/mandel eller vallmofrön eftersom det kan finnas deltagare som är allergiska. Pris 420:-/deltagare inkl alla ingredienser och kaffe/te & pralin.

I helgen hade jag en riktigt lyckad möhippa med massor av skratt i en lägenhet inne i Stockholm. Dom fotade och filmade massor och skulle sedan redigera ihop till en rolig film att visa under bröllopsfesten. Jag tror att flest kort togs under gjutningen av pralinskalen då det blir ett fantastiskt chokladregn som man blir riktigt lycklig av att se.

Hoppas att vi ses framöver på en Möhippa!