Mod blir min längtans melodi detta år

Mod-och-nyår-e1515496875496.jpeg

Så är den här igen, Januari. Det är något speciellt som väcks till liv i mig denna månad som är så knepigt. Både glädje, otålighet,  hopp och läskigheter. Det blir påtagligt ljusare ute, som lurar mig att våren snart är här, men kylan är min fiende. Känner mig osäker på om jag är skapt för denna årstid.

Men plötsligt kommer ändå dessa vårkänslor eller kanske är det vanligt hoppfull inspiration till livet. Att lockas in i tanken att laga nya maträtter, testa nya desserter, umgås med nya tjejkompisar och prata om livets galenskaper.  Det var faktiskt som att trycka på en knapp, så kom inspirationen tillbaka efter ledigheten. Jag var lite orolig att den aldrig skulle dyka upp igen, den där vackra, ljuvligt underbara pirrigt busiga känslan till att vilja gå nya vägar, göra nya godsaker, hitta på nya tokigheter i min verksamhet och privat.

Kanske är det som många säger att "det händer när man vilar". Jag har mycket svårt att unna mig vila, ser inget syfte i att ta det lugnt och tycker faktiskt att det är supertråkigt. Men i år hade jag bestämt mig att, efter en ovanligt hektisk höst ta det riktigt lugnt över jul och nyår. Det var sannerligen en prövning och jag kände häromdagen att jag kanske aldrig blir mig själv igen. Men så plötsligt händer det, det underbara pirret kommer tillbaka, tankarna sätts igång och inspirationen ser ingen gräns.

I dag ser jag allting nytt. Nytt år med nya möjligheter säger många, och jag håller med. Jag tar mig försiktigt in i det nya året med ödmjukhet och förväntan. Känner verkligen denna otroliga kraft som vi människor bär på. Den kraft som under vissa perioder kanske ligger i dvala, att den är ju fantastisk. Där vill jag vara mitt i livets urkraft.

Så nu går jag in i det okända nya året med en önskan om mer mod, att jag ska våga ta för mig och våga tillåta mig nya tankar och idéer, våga leva lite mer trots alla mina fel och brister, tokiga idéer och galenskaper. Våga leva livet fullt ut.

Jag skuttar nu ut i det okända och samtidigt in i min chokladvärld. Känner hur smakerna kommer smygande och lusten att njuta en god pralin eller dessert blir min längtans melodi detta år. I kväll blir det helt klart egengjord kokosglass med chokladfudgesås. Bra start!

Välkommen du vackra 2018

UncategorizedUlrica Grahl