Mer desserter i vardagen

Jag älskar desserter. När jag var liten så åt vi dessert nästan varje dag. Min mamma älskade att fixa i köket och min pappa var ett kakmonster. Det var ofta bär och vaniljsås till dessert men också brylépudding med karamellsås, äppelkaka, apelsinsoppa eller mannagrynspudding med saftsås. Jag brukar fundera på det här med desserter, varför man inte äter det oftare efter middagen en vardagskväll, när det är så underbart gott.  Oftast väntar man till efter kl tio på kvällen och kommer plötsligt på att man är sugen på glass eller nått annat gott. Vore kanske bättre att göra som min käre mor gjorde, servera godsakerna direkt efter middagen. Kan gissa att man inte blir så godissugen efter kl tio då:) Jag måste bli bättre på att göra desserter oftare.

Jag gillar när man dekorerar med goda bär och choklad, vackert som små konstverk. Jag äter verkligen med ögonen. Brukar tänka ibland när vi är ute och äter på restaurang att jag kan tänka mig bara ta desserter istället för mat. Mums! I kväll i huset Grahl blir det en enkel chokladmousse med hallon

Chokladmousse

  • 125 g mörk choklad
  • 2 äggulor
  • 2,5 dl grädde
  1. Ta fram ägg och grädde i tid så att det är rumsvarmt.
  2. Finhacka chokladen och lägg i bunke. Smält i micro 30 sekunder åt gången och ta ut och rör om mellan.
  3. vispa grädden
  4. lägg i en äggula i taget i den smälta chokladen och rör ihop smeten
  5. Vänd sedan ner lite av grädden i choklad och äggsmeten och när det blandats så kan du vända i resten av grädden och rör om så att allt blandas
  6. Häll upp i glas och ställ ca 30 minuter i kyl
UncategorizedUlrica Grahl