Magisk god chokladmoussetårta

Tjejkväll-tårta-e1536571224669.jpg

I helgen hade jag två härliga tjejmiddagar hemma hos mig. Så fantastiskt mysigt och inspirerande. Det är sannerligen en ära att få laga mat åt sina vänner och sedan få sitta ner och njuta av allt tillsammans. För mig betyder det mycket att få träffa mina tjejkompisar, sitta ner i lugn och ro och koppla bort allt som annars finns i vardagen och mitt sinne. Bara vara närvarande och inspirera varandra, peppa, berömma och heja på. Dom är sannerligen bäst på att uppmuntra varandra, så lyxigt att få omge sig av sånna härligt positiva kvinnor.

Nu är vardagen här igen men jag lever lite kvar i den härliga positiva känslan. Sen lever jag också kvar i desserterna jag gjort iordning. Som alltid gör jag kanske lite för mycket, men det är ju tur för familjen och för mig, som nyss tog en bit av tårtan till kaffet. Galet god även i dag.

Denna chokladmoussetårta kan man variera väldigt mycket. Den är supergod som den är men också rolig med kolapoppcorn eller bär uppe på. Denna gång blev den med havssalt. Ibland gör jag den smal och hög och i bland i portionsskålar eller som små bakelser. Om du önskar göra tårtan hög så på denna blid är det gånger 2,5 satser på receptet. Använd en smal springform eller ett platsrör som du klär med bakplåtspapper inuti. Här kommer receptet.

 • 200 g mörk choklad
 • 4 äggulor
 • 5 dl dl grädde
 • 1 msk havssalt
 1. Ta fram ägg och grädde i tid så att det är rumsvarmt.
 2. Finhacka chokladen och lägg i bunke. Smält i micro 30 sekunder åt gången och ta ut och rör om mellan.
 3. Vispa grädden
 4. lägg i en äggula i taget i den smälta chokladen och rör ihop smeten
 5. Vänd sedan ner lite av grädden i choklad och äggsmeten och när det blandats så kan du vända i resten av grädden och rör om så att allt blandas. Tillsätt saltet.
 6. Tag en form med löstagbar kant och lägg bakplåtspapper i botten
 7. Vik bakplåtspapper dubbelt och klä sidorna på insidan av formen så att det sticker upp 10 cm över formen så blir den dubbelt så hög.
 8. Häll i chokladmoussen i formen och ställ i frysen 2 timmar
 9. Tag fram och ställ i kyl tills den ska serveras.
 10. Plasta in tårtan försiktigt om du ska bjuda på den dagen därpå
 11. Garnera med bär, kolapoppcorn eller chokladganache som du spritsar uppe på se recept 
UncategorizedUlrica Grahl