Livet som pågår

kaffe.jpg

Mitt i min glädje till livet, efter våran dotters fina bröllop, så förstår jag att livet pågår i glädje och sorg. I min kärleks och lyckorus så hoppar mitt hjärt till. Det är verkligen så det är, när glädje och sorg blandas i livet, på ett ibland brutalt sätt. Plötsligt så smäller det bara till. Så kändes det i går, när jag träffade en vän som berättade om hennes bästa kompis som plötsligt blivit allvarligt sjuk. Jag inser livets sårbarhet. Många tankar far genom mitt huvud och jag vill bara stanna upp och vara. Vara så där stilla och bara tänka i slowmotion.

Men glädjen och kärleken till livet finns verkligen också, som tur är. I går kväll såg jag flera, riktigt härliga bilder på Instagram. Min kompis Lisa ska bli mormor, dottern visade sitt ultraljudsfoto, en lite bebis i magen som växer. Sååå coolt och otroligt häftigt. Mina ögon fylldes av lyckotårar. Jag känner att jag bara ler med hela ansiktet och tänker åhh så fantastiskt med en ny liten skapelse. Alla dessa händelser, mitt i livet som pågår.

På lördag fyller jag år och tänkte först, nu har det varit så mycket med bröllop och annat så jag kanske inte ska fira. Men så ändrade jag mig snabbt och tänkte, att livet är ju så allvarligt mellan varven så det gäller att fira allt man kan fira, även en enkel liten 48-årsdag. Det gäller att stanna upp en stund och finnas till, så där lite extra mycket.  Mina vänner och familj vet att jag alltid är hemma på min födelsedag, så det kommer nog några tårtsugna och firar tillsammans med mig.

Passar på att rensa undan massor av saker på min dator i dag, min att-göra-lista är ganska lång etter semestern. Mina förväntningar inför hösten smyger fram, och jag blir väldigt sugen på allt som ska hända. Pratade precis med en kund som ville boka möhippa och en annan som ville boka pralintillverkning för sin personal på deras arbetsplats i adventstid. Många vill göra saker tillsammans både på jobbet och på ledig tid. Man vill koppla av och koppla bort en stund och bara få ha kul och njuta av choklad. Men främst att få en stunds avkoppling från vardagslivet.

I dag vet jag inte riktigt vad jag kan fira…. det får väl bli måndagsfirande med pyttipanna och stekt ägg och en fikastund med gubben på altanen. Den fikastunden är min favoritstund på dagen. När man sätter sig där och bara myspratar. Då stannar livet till ett ögonblick, och jag passar på att njuta. Det är kärlek det!

UncategorizedUlrica Grahl