Lime & citronfyllning i en god liten pralin

vit-fyllning.jpg

Plötsligt kom den fram, den där underbara solen som jag längtat så länge efter. Trots kyla och februari så känns allt mer hoppfullt när det är blå himmel och sol. I går hade jag ett glatt gäng på pralintillverkning i min nya lokal. Alla var på strålande humör. Förväntansfulla och chokladsugna startade vi kvällen med en pralinklubba, som doppades i varmt kaffe. Njutbart direkt från första sekund. Under kvällen så pratade vi även om andra goda recept. Alla delade med sig av tips och idéer. Riktigt härlig stämning.

I dag fick jag ett trevligt mail från en av grabbarna som var med i går kväll. Ett recept på en champagnetryffel. Ser verkligen supergott ut, så den måste jag testa att göra denna vecka.

Häromdagen gjorde jag en riktigt god, mörk pralin med lime -och citronfyllning. Just dessa kontraster är ju perfekta. Att njuta av en pralin, det knäpper till i den tunna goda mörka chokladskalet, och inne i pralinen gömmer det sig en len och syrligt god lime -och citronfyllning. Ett bra tips till er som tänker göra praliner nu till Alla hjärtans dag. Om du inte önskar ha detta till pralinfyllning, så är den supergod att ha uppe på en sockerkaka med citronsmak.

Lime -och citronganache -Fyllning i en god pralin

 • 1 dl grädde
 • Ska från 1 lime
 • 170 gr vit choklad
 • 1 msk rumsvarmt smör
 • 2 msk Limoncell
 1. Koka upp grädden och limeskal så att den blir het.
 2. Låt stå åt sidan i 15 minuter så att grädden får smak av skalen
 3. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
 4. Koka upp grädden och limeskalen återigen
 5. Lägg en sil över chokladbuken
 6. Häll den heta grädde över chokladen och rör tills all choklad har smält.
 7. Klicka i det rumsvarma smöret och rör så att det smälter ihop
 8. Häll i 2 msk Limoncello
 9. Låt svalna i rummet så att det blir rummssvalt innan du spritsar i fyllningen i pralinskalet.

 

UncategorizedUlrica Grahl