Inspirerad av att njuta och leva nu

I bland känner man livets glädje. I går var jag och lyssnade på Isabella Löwengrip ”Blondinbella" på Scandic Infra city då hon berättade om sina 10 år som entreprenör. Så inspirerande att lyssna på henne och hennes resa under de senaste 10 åren. -Jag brinner för att starta och driva företag och nya idéer kommer till mig hela tiden, det är jättekul och jag kan inte låta bli att förverkliga en del av dem, säger Isabella. När jag sitter där och lyssnar till henne så händer något med mig, jag blir så inspirerad till nytänk. Nya idéer för min blogg Choklad för själen dyker upp och nya tankar om mina pralintillverkningar som event. Nya idéer för tillverkning och alla dessa nya smaker i fyllningar på praliner jag ännu inte provat. Så kul!

Det är väl så jag fungerar när jag lyssnar på någon som är orädd och glad människa. Det smittar. Många skratt var det undertiden Isabella pratade. Publiken som bestod av företagsledare i Upplands Väsby, lyssnade ivrigt och fick verkligen något i blicken efteråt. Det lyste glädje om alla.

Satt i dag och funderade på det hon berättade om sin blogg www.blondinbella.se att det hennes läsare vill läsa är inte när hon gör lyxiga saker utan det dom vill läsa är vad som händer i vardagen för henne. Det är väl så att igenkänningsfaktorn är av stor betydelse. Det gjorde mig sugen på att lägga ut ännu fler vanligt enkla recept på godsaker i vardagen. Det enkla men ändå ljuvligt goda. Det som räddar en torsdagkväll efter en tuff dag på jobbet. Att då kunna lite enkelt röra ihop en riktigt god dessert eller en god munsbit. Att sjunka ner i soffan och bara njuta så att tiden stannar en stund. Just sådana recept kommer jag att lägga ut mer av framöver.

Min önskan är just det enkla med den goda chokladen. Njuta av dofter medan man rör iordning smeten och njuta av resultatet, blunda och känna alla smaker som fyller på med total närvaro för alla sinnen. Njut av livet du lever just nu!

Enkel njutning av choklad just idag

 • 135 g mörk choklad (ca 60%)
 • 1 dl grädde
 • 2 msk likör du har hemma
 • Färsk frukt, apelsin, jordgubbar, ananas, päron
 1. Hacka chokladen och lägg i bunke
 2. Koka upp grädden och häll den över chokladen
 3. Rör om tills allt är blankt och mörkt
 4. Tillsätt likör
 5. Skriva upp frukten eller bär
 6. Lägg i ett glas eller på en fin talrik
 7. Ringla över denna ljuvligt varma choklad och njut med en god kula glass