God fortsättning

iphone-bilder-2014-ulrica-032-Kopia1.jpg

God fortsättning! Jag njuter av att det är frost på träden och blå himmel. Det ger mig hopp om återhämtning i julledigheten.

Vi har ätit de hemgjorda köttbullarna på julafton och i går en underbar juldagsmiddag hos våra vänner med kalkon, stuffing och sweet potato med marshmallows. Våra vänner som är en amerikanska familj maxar allt. Underbar mat, cheescake till dessert, julevangeliet och allsång med fina julsånger. En stund med mycket skatt och hjärtlighet. Barnen busar och gamla mormor i familjen sätter sig och spelar piano. Stämning.

Jag känner att jag är så tacksam för min familj och mina vänner. Den tacksamheten gör att jag i dag stannar upp en stund och tänker på grannen som inte har någon direkt familj. Eller lilla tanten som lever ensam i sitt hus. Dags att knacka på och säga god jul och ge en blomma, några praliner och prata lite. Kanske man skulle ringa moster och önska god fortsättning. Vi ska vara rädda om varandra och ta hand om dem som är oss kära.

I dag är en stilla lugn dag här hemma. Myser och tar det lugnt. Så här dagen efter den amerikanska matchocken känner vi ändå att vi är redo för lite extra god dessert till kvällen. Vad är man egentligen sugen på? Fruktsallad och hemmagjord glass med god chokladsås. Bara att koka upp 1 dl grädde och hälla över 130 gr hackad choklad. Hacka ner lite mandel och goda nötter.

Önskar er alla en fridfull jul!

 

UncategorizedUlrica Grahl