Galen i choklad

fat-sportlov.jpg

Efter en inspirationshelg i London känner jag ännu mer tydligt hur mycket jag älskar choklad. Denna magiskt underbara råvara som man verkligen kan göra så mycket gott av. Vi var runt i butiker, konditorier och restauranger, åt choklad, praliner och godsaker. Fick idéer och blev sugna på att testa allt hemma i chokladköket inför vårens event och försäljningar. Snart är påsken här och jag vet att min favoritpralin kommer att innehålla lime. Helt förälskad i lime just nu. Denna syrligt goda smak som gifter sig med mörk choklad så där perfekt. På fredag blir det tillverkning i mitt chokladkök,  jag kommer nog att testa göra några limepraliner till mig själv också, bara för att njuta av i helgen.

Om du blir sugen på att testa att tillverka praliner med mig så finns det platser kvar under tisdagen den 9 mars kl 18.30-21.00 Boka in dig och en vän på en superrolig kväll hos mig. ulrica@iderika.com

Under kvällen får ni lära er att tillverka praliner. Ni får göra två olika sorter. Vi tempererar mörk choklad, gjuter i pralinformar och fyller dem med god ganache (tryffelfyllning) som vi smaksätter. Ni får också göra goda mjölkchokladtryfflar som vi rullar, doppar och garnerar vackert. Resultatet blir ljuvligt  goda praliner & tryfflar att ta med sig hem tillsammans med recepten. Ni får givetvis äta så mycket choklad ni önskar undertiden. Vi använder endast finaste råvaror, inga nötter/mandel eller vallmofrön eftersom det kan finnas deltagare som är allergiska. Pris 420:-/deltagare inkl alla ingredienser och kaffe/te & pralin. Hoppas att vi ses!

Ha en bra dag och njut en stund av en god choklad!

UncategorizedUlrica Grahl