Fredagsmys

ullis-fredag.jpg

Äntligen fredag känner många. Njuta lite god mat i kväll eller kanske ha myskväll i soffan med familjen eller vännerna. Oftast är alla lite trötta och sega en fredagskväll, men trots det brukar vi träffa vänner och äta tillsammans. Helgen känns lite längre då. Att laga mat tillsammans eller ha knytis är så supermysigt, vi gillar det verkligen. Oftast står jag för desserten eftersom det alltid finns godsaker i mina gömmor i chokladverkstan.

I helgen ska jag fixa med äpplen, klyfta, steka i kanel o smör och frysa in för vintern till alla äppelpajer. Men jag ska också baka. Just nu har jag tomt i frysen på kakor, så det blir rulltårta och kokosrutor med kaffetosca. Jag blir sugen bara jag tänker på hur god smeten är och kakorna så klart. Alltid skönt att ladda inför oväntat fikabesök.

Just nu håller jag på att förbereda inför Bak- och chokladfestivalen som är om några veckor på Stockholmsmässan. Bästa tiden på året tycker jag eftersom jag älskar denna mässa. Träffar alltid så många roliga kunder i min monter som älskar choklad. Vi pratar recept och inspirerar till att njuta av goda praliner, desserter och kakor. Åh så jag längtar. Förra året kom det ca 30.000 besökare så det är bästa att ladda med massor av goda praliner för kunderna att välja mellan.

Önskar er alla en riktigt skön helg!

 

 

UncategorizedUlrica Grahl