Följ ditt hjärta i enkelheten av en god dessert

Tänk nu är det februari, och jag känner att det blir ljusare både utomhus och i min själ. Februari är verkligen en hjärtlig månad. Särskilt i dag. Alla Hjärtans Dag. Härligt! Efter jul och semester är jag sugen på att träffa vännerna igen. Det är nog det bästa jag vet. Vänskap. Mitt hjärta hoppar igång när jag får sitta en kväll och skatta och prata om livet tillsammans.

Häromdagen hade vi goda vänner hemma och jag hade inte så mycket tid innan att förbereda mat och dessert. När det blev dags för dessert så gjorde jag det enkelt för mig. Jag gjorde en hallonganache och hällde uppepå god vanligglass. Åh så gott! Att göra en ganache med maxad hallonsmak så brukar jag bara byta ut grädden och ta passerade hallon. Häller den varma hallonganachen över glass och färska hallon. Använder man mjöljchoklad eller vit choklad så framträder smakerna tydligare. Jag brukar alltid förstärka hallonsmaken genom att hälla i någon matsked Drottningholm, hallonlikör. Den går också utmärkt att göra till en pralinfyllning också (tag då 1 dl hallon). Här kommer receptet.

Hallonganache

  • 200 gr finhackad mjölkchoklad
  • 1,5 dl passerade hallon
  • 1,5 msk hallonlikör
  1. Finhacka chokladen och lägg i en burk
  2. Koka upp hallon och lägg i sil för att passera.
  3. Tag de passerade hallonen och koka upp.
  4. Häll den över finhackad mjölkchoklad
  5. Rör så att allt smälter fint.
  6. Häll därefter i likören.
  7. Servera till god glass, uppe på en kladdkaka eller i en pralin
UncategorizedUlrica Grahl