Fira geléhallonens dag

gelehall.jpg

När jag var liten älskade jag dessa små söta geléhallon. Så där syrligt söta och jättegoda. Blandade ofta med jordnötter i en skål som lördagsgodis. Av någon anledning så tyckte jag då, när jag var liten att det var det optimala lördagsgodiset. Sedan när jag själv fick barn använde jag ofta geléhallon och godisbilar till geléer och fyllningar i barntårtor till kalasen. Barnen älskade dem.

En av dessa söta små desserter eller fyllningar är denna med grädde, geléhallon och smulade digestivekex.

Godisdessert i glas

 • 15 geléhallon

 • 2 dl grädde

 • 2-3 digestivekex

 • 4 geléhallon till dekor

 1. Smula söder digestivekex och lägg smulorna i 4 små glas

 2. Häll i grädden och geléhallonen i en kastrull

 3. Värm under omrörning på svag värme tills allt smält

 4. Häll upp i 4 små glas

 5. Låt stå i kyl 2 timmar tills det stelnat. (Ibland stelnar det fortare)

 6. Tag fram 10 minuter innan servering

 7. Lägg på ett hallon på varje. Njut!