En kopp varm choklad i höstsolen

varm-chokladhö.jpg

Det är något speciellt med varm choklad så här på hösten. Att värma lite mjölk och blanda ner lite god choklad i, och vispad grädde på toppen. Sätta sig en stund ute i trappen och mysa. Jag njuter av alla vackra färger så här års som smyckar alla träden. Magiskt! Det blir en automatiskt stund för återhämtning, även om den är kort. Jag måste nog bli bättre på att stjäla till mig lite mer utetid. I dag pratade jag med en kund som ville boka en överraskning för sin vän som fyller år. Dom var ett gäng vänner som ville komma till min lokal och tillverka praliner. Jag berättade om allt man får lära sig och allt vi kommer att tillverka, under stunden dom är här. Så sa jag "sen får ni packa alla goda praliner ni tillverkat och ta med er hem tillsammans med recepten". Då utbrister hon i glädje "tänk då kan vi stjäla till os lite extra mystid med familj och vänner i adventstid och umgås i köket här hemma hos mig, och få våran återhämtningstid".

Jag funderade på det hon sa när vi lagt på. Och det är nog så många önskar...återhämtningstid tillsammans med nära och kära. En stund då man får mysa tillsammans. Jag ska redan i helgen göra det hon sa. Det blir tillsammanstid i köket med familjen. Laga god mat, mysa och skratta. Lyssna på lite bra musik och kanske en extra kopp varm choklad ute i trappen, om solen skiner.

Recept för 2 koppar

 • 5 dl mjölk 3%

 • 150 g mörk choklad 60% kakaohalt

 • Grädde till toppingen

 • Kanel eller kadremumma

 1. Finhacka chokladen.

 2. Vispa grädden.

 3. Koka upp mjölken.

 4. Häll i 1/3 av den varma mjölken i muggen och häll i den finhackade chokladen i muggen och blanda tills all choklad smält.

 5. Häll sedan i resten av den varma mjölken.

 6. Spritsa grädden uppe på.

 7. Strö över kryddorna eller blanda ner dem i mjölken.

Några vuxensmaker:  Det är väldigt gott att ta en matsked Mintu, Fire Ball eller Amarula i den varma chokladen.

 

Uncategorized, DryckUlrica Grahl