Den nakna sanningen

Många människor kommer i bland lite stressade, och dyker rakt in i min chokladvärld, när jag träffar dem på ett Chokladevent med pralintillverkning på deras arbetsplats, eller i min lokal. Det syns både på deras ögon och deras prat att dom haft en tuff dag på jobbet eller kanske kommer från ett rörigt middagsbord med familjen. Det tar en stund innan de slappnar av, men då dom väl gör det så vaknar plötsligt deras glittriga ögon, och närvaron blir total. Dom har inte en chans att prata om jobb och krångel som hänt under dagen, utan är helt inne i chokladvärlden och att fylla en pralin eller garnera.

Det är verkligen coolt att se människans förmåga att kunna varva ner och bli närvarande. Det behövs oftast inte en veckas semester för det, utan en kort stund av ställtid. I bland kanske man tror, att man aldrig kan bli fri sina jobbiga tankar om stress och elände. Ibland äter verkligheten upp tänket, och man är på auotopilot. Man går bara framåt under dagen, och kanske i livet utan att unna sig att stanna upp. Vi kanske måsta försöka hitta ett sätt att ibland unna oss  stanna upp och vara närvarande. Ett bra tillfälle under dagen tycker många är matlagning eller cykelturen på väg hem från jobbet. Önskar att jag kunde filma alla dessa fantastiska människor jag träffar och visa skillnaden de första 20 minuterna till sedan under pralintillverkningen då de verkligen slappnar av och bara är totalt närvarnde och har så roligt. Det är så inspirerade. Det ger mig hopp åt alla jag känner som inte mår så bra just nu. Unna dig en stunds återhämtning varje dag. Det är inte alltid så lätt, men det är en fantastisk investering för livet.

Många ligger på gränsen till det dom orkar. Jobbar och sliter, stressar och far runt. När man går över gränsen tar orken slut. Man blir utbränd, snedtänd eller avtänd. Kämpat som en dåre för att få ihop livet. Till slut tappar man  allt. Allt var till slut var förgäves. Var det då värt allt eller borde man stannat upp innan. Man tror ju mycket om sig själv.  Man har koll, orkar allt ...ett litet tag till.

Dags att påminnas om den nakna sanningen -Vi lever just nu och vi lever i dag. Stanna till lite på vägen hem från jobbet under en hägg och bara andas in blomdoften eller kanske stanna upp på bussen utan att vara uppkopplad på telefon eller dator, och bara lyxigt vara, med dina egna tankar. Blunda och få lite ställtid. Plötsligt blir det till en längtan, att hitta detta träd att ställa sig under i 3 minuter och bara andas och dofta, på vägen hem från jobbet varje dag. Eller så blir bussresan ett sätt att koppla av och koppla bort. Även om alla jobbiga problem finns kvar eller att alla högar av jobb inte rört på sig, så finns ändå ett litet hopp om en bättre tid. En framtid med piggare, glittrande och mer nyfikna ögon mitt i allt.

Till helgen så kommer ett gott recept på en riktigt god dessert. Den är sannerligen för själen den.