Den hjärtliga chokladen

bakelse-choklad1.jpg

Denna vecka har varit full av hjärtlighet både på jobbet och ledig tid. Jag hade ett gäng tjejer hemma hos mig härom kvällen. Den kvällen var som en vitaminkick. Så härliga tjejer från området. När vi satt i soffan och njöt av choklad och bubbel så slog det mig, hur enkelt det ibland är, att vara närvarande. Närvarande i ett intressant samtal eller totalt närvarande i skratt. Jag läser ofta i tidningar om tips att bli bättre på att leva nu, och att bli bättre på att njuta av stunden. Ja det var inget problem just den kvällen. Tiden liksom stannade och vi smittades av varandras hjärtlighet och värme. Många av oss kände inte ens varandra.

Att en vanlig vardagskväll smyga in en sådan händelse, betydde nog mycket för de flesta av oss i det rummet. Så enkelt egentligen, 1,5 timme med närvarande människor. Vi hade en sak gemensamt, vi är mammor och vi bor i samma område. Vi är helt klart väldigt olika, olika jobb, olika åldrar och olika livssituation. Vissa har småbarn och andra har äldre barn. Några av oss känner varandra mer och kanske är grannar eller barndomskamrater, och några av oss var nya vänner.  Men en sak kände jag var gemensamt grundläggande och mycket tydlig. Hjärtligheten i stunden.

Under denna helg blir det ännu mer hjärtan men i form av tillverkning av praliner. Flera kommer förbi och hämtar godsaker som dom förmodligen ska ge bort till någon som dom älskar eller till fikastunden på söndag. En fin pralinask är ju underbart att ge bort men också att njuta av själv. Jag har bland annat gjort en riktigt god fyllning med flingsalt och onödigt mycket lakritspulver. Så god. Självklart blev det också rabarber, Amarula och svartvinbär mm.

Det finns många man tänker lite extra på en sådan här helg. Alla som har sin kärlek långt bort i en annan stad eller kanske i ett annat land. Några kanske inte har sin kärlek kvar på jorden. På dessa människor tänker jag lite extra, och hoppas att hjärtligheten från en enkel liten granne kan smitta, när man möts vid parkeringen på ICA eller kanske en spontan fika när man är ute på lördagspromenaden. Vi får alla hjälpas åt att sprida lite extra kärlek denna helg, det ger oss alla lite mer värme, glädje och livslust.

Själv kommer jag att fira flera av mina hjärtan på Alla hjärtans dag, vänner och familj. Jag gillar visserligen att fira allt som går att fira, men det är något speciellt att få fira kärleken som jag har för mannen i mitt liv. Kärlek och choklad det är riktigt bra för min själ, ger mig livslust.

Nej, nu är det dags för en kaffepaus med en liten petit four med chokladmousse , som blev över häromdagen. En sån där liten lagom mumsbit med lite färska hallon. Så god och enkel att göra. Sen blir det nog tillbaka i packning och tillverkning av praliner en stund till.

Stor kram till dig från mig

 

UncategorizedUlrica Grahl