Dags att bli modig

hopp.jpg

Jag är nog inte känd för den modiga typen, utan mer för det positivt glada. Men sista tiden funderar jag mer och mer på mod. Jag funderar på att bli mer modig. Modig i att utstätta mig för svåra saker. Mer modig att lära mig nya saker och kanske mer modig i mitt jobb.

Mitt liv präglas av glädje och djup. Jag vill gärna ha kul och gärna skratta, men jag älskar också djupa samtal med vänner om livets klurigheter. Livets glädje i all enkelhet, men också när livet kanske är mörkt och komplicerat. Värdet i en vän och värdet i att våga prata om livets nakenhet. Det kanske också är mod. Kanske ibland.

Mod att våga testa att äta nya maträtter, mod att våga testa nya vägar och att sätta upp nya mål. Mod att ändra dåliga vanor till goda vanor. Galet svårt tycker jag.

Jag ska verkligen försöka bli mer modig. Lite spännande är det faktiskt att bara i tanken bli mer modig. Jag ser en spännande tid framöver, som jag ska försöka fylla med mod och massor av livsglädje mitt i det svåra att utmana sig själv.

Det kanske blir med hjälp av fler små ordspråk på kylskåpet eller peppande musik som "Ain't no mountain high enough" eller ord som the sky's the limit. Får nog redan i dag lyssna på bra musik som ger mig mod.

UncategorizedUlrica Grahl