Chokladtryfflar med havssalt- Riktiga godingar

havssalt-chokl-e1534187613811.jpg

Saltstänkta vågor. Ja, denna sommar slår rekord i sol och bad för mig. Jag älskar havet. Kan gärna sitta på stranden och bara titta ut över havet och lyssna på vågorna, dricka en kopp kaffe och en god kaka och känna mig lugn. Det lugnet kommer oftast efter ett tag på semestern. Ett lugn i livet och tacksamhet min familj, men också en tacksamhet över mitt roliga jobb. Trots att det är semester så funderar jag en del på mitt jobbet. Det är liksom en livsstil detta med ätbart och choklad. Drömmer och funderar om vilka desserter och praliner som passar bra i höst till mina kunder och till mig själv, inför fester och lediga helger.

Under denna sommar har jag varit barnsligt förtjust i havssalt. Jag har det på äppelpajerna och i glassen, i kolasåsen och i chokladen. Ljuvligt gott. Detta recept är verkligen för dig som älskar choklad. Just detta att tillsätta lite extra mycket havssalt i chokladtryfflarna gör att smaken skuttar upp i en annan nivå. Älskar dessa godingar.

Chokladtryfflar med havssalt

20-25 st

 • 1 dl vispgrädde

 • 180 g mörk choklad (eller 220 g mjölkchoklad)

 • 1 msk havssalt

 • 170 g choklad till doppning

 • Havssalt till garnering

 • Hacka chokladen fint och lägg i en skål.

 1. Koka upp grädden i en kastrull, så att du ser att det bubblar ordentligt.

 2. Häll den heta blandningen över chokladen.

 3. Rör tills all choklad smält.

 4. Häll i saltet och rör om

 5. Låt tryffelsmeten stelna i kylskåpet ca 1 ½ timme

 6. Rulla små tryffelkulor och låt dem återigen stelna i kylen 20 minuter.

 7. Mät upp choklad, grovhacka och smält den i mikrovågsugn 25 sekunder, ta ut o rör om, 25 sekunder, ta ut o rör om. Upprepa flera gånger tills all choklad smält.

 8. Doppa tryffelkulorna i chokladen och dekorera med havssalt

 9. Låt stelna och förvara sedan i kylskåp.

 10. Hållbarhet ca 10 dagar.

 11. Njut!