Choklad för själens blogg firar 5 år i dag

Blogg-fira-e1540205967179.jpg

22 oktober 2013 publicerade jag mitt första inlägg här på min blogg Choklad för själen. Många härliga recept har skapats sedan dess och väldigt många fler är  på gång nu när jag äntligen har choklad som yrke.

Det här med själen är viktigt för mig. Min själ är som en hel bostadsrättsförening med massor med olika lägenheter. I ett av rummen, där finns choklad och njutning. Jag kanske tänker på det lite extra mycket, just i den lite smågalna värld som många av oss lever i. Många jobbar mycket och privatlivet är fullbokat med alla tider vi har att passa för olika aktiviteter och sysslor. De flesta älskar sina inrutade liv medan för andra kanske allt bara snurrar.

Då kan det vara skönt med en minipaus på 2 minuter, kanske ibland viktig. Njuta en kopp kaffe och en god choklad och blunda en stund, att ta hand om dig själv men också varandra, eller att kanske komma till mig och tillverka praliner. Skutta in i min chokladvärld under ett par timmar. Att inte tänka på vardagen eller något som tynger utan bara njuta choklad en stund.

Att jag för 5 år sedan valde namnet ”Choklad för själen” på min blogg var väldigt naturligt. Ända sedan jag, för 10 år sedan började använda denna fantastiska råvara, som choklad är så har jag alltid sagt precis så, och det tror jag faktiskt med bestämdhet att choklad är för själen så det fick även min första receptbok heta. Jag fick höra härom dagen av en kompis som hade lagt upp på Facebook att "själen" är trendigt just nu. ”Det är nog den enda gången i mitt liv jag är trendig i förtid”, sa jag till min man, och log med hela ansiktet. Visserligen var det nog inte chokladsjälen hon menade, men intressant ändå.

Jag gillar verkligen att prata om recept, desserter, bakning med choklad och tillverkning av praliner. Det är kanske inte alls trendigt att njuta av alla dessa godsaker eftersom att trenden just nu, är att typ inte äta så mycket över huvudtaget. Då är jag så tokig att jag tycker, att om man väljer att äta, ska det vara så där onödigt och fantastiskt gott, en njutning helt enkelt både i mat, desserter och fikastunder.

Jag älskar mitt yrke, att få tillverka praliner tillsammans med andra. Det är en stor glädje för mig att förmedla konsten i att kunna göra dessa vackra och goda praliner hemma sedan i sitt vanliga kök, sedan när man kommer hem efter en pralintillverkning med mig.

Jag är otroligt tacksam till alla er som följer mig på Instagram eller läser mina recept på min blogg. Ni betyder jättemycket för mig. Tack för all support som gör att jag förstår, att det här kommer jag jobba med livet ut. För vad kan väl vara härligare än en god chokladpralin att njuta av mitt i livets allvar.

Tack att ni finns till för mig!

Foto: Sebastian Ahlström från min receptbok, Choklad för själen.