Busig fudge med skumtomtar

fudge-skumtomtar.jpg

Man vet att det håller på att bli jul när mataffärerna fylls med skumtomtar så fort man kommer innan för dörren. Att öppna en påse skumtomtar gör att jag känner lite extra busig julkänsla. Eftersom jag gillar att experimentera med fudge i olika smaker, så var jag tvungen att testa en fudge med skumtomtar också. Hittade receptet på Arlas hemsida. Det bästa med fudge är att det är så enkelt och att det blir så galet gott. Om man vill, så kan man förstärka upp den rosa färgen i fudgen med en droppe röd karamellfärg, det kommer jag nog göra nästa gång. Jag gillar att skära småbitar (typ sockerbits storlek) så att man jag ta flera munsbitar.

Fudge med skumtomtar ca 60 st

 • 20 skumtomtar

 • 300 g vit choklad

 • 100 g Smör

 • 4 dl strösocker

 • 2 dl vispgrädde 40%

 1. Klipp tomtarna i små bitar.

 2. Hacka chokladen fint. Blanda skumtomtar, smör, socker och vispgrädde i en kastrull.

 3. Värm på svag värme tills allt har smält.

 4. Fortsätt att koka på svag värme ca 10 min under omrörning.

 5. Ta från värmen och rör ner chokladen.

 6. Fortsätt röra tills det är blankt.

 7. Häll smeten i en form med bakplåtspapper ca 30x40 cm (eller häll upp i små knäckformar).

 8. Låt den stelna och skär sedan upp i små bitar.

Fudge, Julens sötaUlrica Grahl