Bra start på ny vecka

måndag.jpg

Jag började min jobbdag i morse med att öppna en tiokilossäck med choklad. Då kände jag att det är helt ok att det är måndag. Riktigt bra start på denna vecka att känna de ljuvliga chokladångorna. Jag kan inte låta bli att hälla upp i ett glas och äta lite. Dofterna av choklad sprider sig nog hela vägen ut på gatan. Helt underbart. Hela mitt förråd är nu fyllt med choklad. Här om dagen fick jag 380 kg choklad som jag bar in i min chokladhåla. Hösten är här och många vill komma hit och tillverka praliner med sina vänner, och företagen vill hitta på något roligt med sin personal. Känns toppen. Jag ser verkligen framemot Bak och Chokladfestivalen 8-11/10 på Älvsjömässan. Nu ska jag börja fundera och förbereda hur min monter ska se ut, så att den speglar min verksamhet. Jag kommer att ha försäljning av ljuvligt goda praliner med olika fyllningar, pralinformar och choklad för tillverkning och bakning. I år blir det nog både rabarber och kanel som smak i de fina pralinerna. Sen kommer jag givetvis prata om mina trevliga pralintillverkningar med alla som besöker mig på mässan. Det är det bästa jag vet, mötet med alla härliga besökare.

Nu blir det snart en liten paus i min pralintillverkning och jag ska fika med min kära mamma, som kommer förbi en sväng. Förmiddagsfika med cupcake blir det i dag. Bra start på ny vecka, mums. Recept hittar du här.

 

 

UncategorizedUlrica Grahl