Äntligen ska jag ge ut egen receptbok om choklad

nutellaka.jpg

Nu är allt klart, och det känns superkul att jag äntligen ska få ge ut min första receptbok, Choklad för själen. Boken kommer vända sig till alla chokladsugna hemmabagare som vill ha det där onödigt goda, som inte kräver timmar av förberedelser. Boken är full med desserter, kakor, tryfflar och andra chokladgodsaker. Det är precis där min passion finns, i det enkla och onödigt goda. Många deltagare på mina event och kurser säger just detta, att enkelheten i recepten är viktiga. Det blir inte av att man gör en dessert eller kaka om receptet är för krångligt.

Genom alla dessa år som jag jobbat med chokladupplevelser för företag och privatpersoner så har jag alltid delat med mig till alla deltagarna av mina små tips och idéer. Att kunna använda fyllningarna vi kokar till pralinerna, och andra godsaker till andra sammanhang, såsom i desserter eller i bakning inte bara i pralintillverkning. Vid varje event eller kurs jag har så frågar flera deltagare mig om jag har en receptbok, men tyvärr har jag inte haft det. Så efter att ha insett att jag borde ge ut en receptbok så är det äntligen dags. Boken kommer att finnas på hyllorna i butikerna på stan, näthandeln, i min butik och flera andra ställen. Release är efter sommaren.

Just nu är recepten färdigskrivna och allt provsmakat, så galet gott. Vi fotar för fullt och gör de sista finliret med recepten, innan förlaget tar över och gör resten. Nyper mig i armen och är så glad att jag får vara med om detta, trots att jag inte är tv-kändis som många andra författare i min bransch.

Jag har också köpt ett varumärkesnamnet Choklad För Själen (som min blogg heter). Det namnet  kan jag nu använda mig av vid försäljning av egendesignade tillbehör eller större tillverkning av choklad, anpassad för butiksförsäljning eller liknande. Riktigt spännande!

Jag älskar choklad och godsaker, men främst människans förmåga att njuta. Hur man kan påverka sinnena, genom smaker och njutning. Bara stanna upp en kort stund, blunda och njuta. Det handlar min första bok om. Hoppas att du blir nyfiken och sugen att testa mina goda recept i boken, Choklad För Själen.