Alla Älskar Hembakat

hembakat.jpg

Det märks att fler och fler fått intresse för bakning. När jag var liten så minns jag att min mamma stod i köket och bakade väldigt ofta. Allt från tekakor till småkakor som schackrutor och bondkakor. Det är nog så jag fått mitt intresse. Sen måste jag erkänna att jag älskar godsaker, kakdeg och kladdiga bunkar när man bakar. På tv kan vi de sista åren, se många olika bakprogram som Hela Sverige bakar och Dessertmästarna. Det har nog inspirerat alla hemmabagare. Jag tror också att många vill veta vad brödet och kakorna innehåller som vi stoppar i oss, och att man vill ha riktigt fina ingredienser.

Helgen den 12-13 mars är det en ny och inspirerade mässa som heter Hembakat i Uppsala, som jag ska vara med på. Den vänder sig till dig som älskar att baka. Det spelar ingen roll om du är hemmabagare, proffs eller en glad amatör.

En yta på 3 000 kvm på Fyrishov i Uppsala kommer att fyllas med aktiviteter, rolig shopping och inspirerande föreläsningar. Dessutom kommer bakprofiler som Roy Fares, Linus Larsson, Dorotea Malmegård, Sara Aasum Hultberg, Manuela Kjeilen, Magnus Johnsson, Linda Andersson och Maria Blohm att uppträda på scen samt vara på plats och ge sina bästa tips och signera sina böcker. Det kommer även vara en stor satsning på glutenfritt, träffa profilerna: Fredrik Nylén, Mekto Ganic och Elisabeth Johansson som delar med sig av sina bästa tips. Kolla mer info på deras hemsida 

I min monter kommer ni att hitta vårliga praliner och påskpraliner, choklad för bakning och pralintillverkning, pralinformar och tillbehör mm mm. Jag kommer att berätta om min stora passion i egengjorda praliner som man kan göra hemma i sitt vanliga kök. Sen kommer jag givetvis dela med mig av recept och idéer i chokladens underbara värld.

Jag lottar ut några entrébiljetter. Om du vill vinna så dela gärna detta inlägg på facebook, då har du chansen att vinna en biljett. Vinnare meddelas på Idérikas facebooksida eller med mail.

Hoppas att vi ses i Uppsala:)

UncategorizedUlrica Grahl