Chokladbiskvier till kaffet

Chokladbiskvier är en riktig favorit till kaffet tycker jag. Eftersom jag älskar smörkräm och choklad så kan jag ibland längta efter dessa godingar. Oftast brukar jag göra dessa små och frysa in. Det är enkelt att “råka” gå förbi frysen och ta en när man är riktigt sugen men bäst är ändå till fikastunden tycker jag. Chokladbiskvier ca 20 st små Botten 200 g mandelmassa 1 äggvita   chokladfyllning 150 g mörk choklad 1 msk smör 3/4 dl vispgrädde Garnering 200 g mörk choklad till doppning   Värm upp ugnen till 175 grader Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt Riv mandelmassan Vispa äggvitan lätt och blanda men den rivna mandelmassan Klicka ut små bottnar på plåten och platta till lite Grädda i ugn i 10-12 minuter Ta bort dem från bakplåtspappret medan de är varma Låt svalna   Hacka chokladen och lägg i en skål smält chokladen i micro, 30 sekunder x 3. Ta ut och rör om mellan varje gång Koka upp smör och grädde och häll över den smälta chokladen Låt fyllningen stå i kylskåp en stund så att den blir lite fast Bred på den lite toppigt, på kakorna Ställ i kyl 1 timme Hacka chokladen till doppningen och lägg i en skål smält chokladen i micro, 30 sekunder x 3. Ta ut och rör om mellan varje gång Doppa sedan kakorna i chokladen så att fyllningen täcks Njut!

Chokladbiskvier är en riktig favorit till kaffet tycker jag. Eftersom jag älskar smörkräm och choklad så kan jag ibland längta efter dessa godingar.

Oftast brukar jag göra dessa små och frysa in. Det är enkelt att “råka” gå förbi frysen och ta en när man är riktigt sugen men bäst är ändå till fikastunden tycker jag.

Chokladbiskvier

ca 20 st små

Botten

200 g mandelmassa

1 äggvita


chokladfyllning

150 g mörk choklad

1 msk smör

3/4 dl vispgrädde

Garnering

200 g mörk choklad till doppning


Värm upp ugnen till 175 grader

Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt

Riv mandelmassan

Vispa äggvitan lätt och blanda men den rivna mandelmassan

Klicka ut små bottnar på plåten och platta till lite

Grädda i ugn i 10-12 minuter

Ta bort dem från bakplåtspappret medan de är varma

Låt svalna


Hacka chokladen och lägg i en skål

smält chokladen i micro, 30 sekunder x 3. Ta ut och rör om mellan varje gång

Koka upp smör och grädde och häll över den smälta chokladen

Låt fyllningen stå i kylskåp en stund så att den blir lite fast

Bred på den lite toppigt, på kakorna

Ställ i kyl 1 timme

Hacka chokladen till doppningen och lägg i en skål

smält chokladen i micro, 30 sekunder x 3. Ta ut och rör om mellan varje gång

Doppa sedan kakorna i chokladen så att fyllningen täcks

Njut!

Ulrica Grahl